MOESTUIN

We zitten nog midden in de winter, maar al snel zal het moestuinseizoen beginnen.
Wij, Florence en Hedwig zijn alvast met de voorbereidingen begonnen. Iedere dinsdag- en donderdagmiddag zijn we er al te vinden. En als het seizoen begint zullen dat meer dagen worden.

Wat we voor ogen hebben is een actieve beweging van buurtbewoners die een warm hart hebben voor een eerlijke manier van tuinieren en die het gezellig vinden om met de buurt een fijn sociaal gebeuren op te pakken.
Of je nu geen of veel ervaring hebt, of je nu kleuter, scholier, puber, vader, moeder, tante, oom, oma of opa bent, iedereen is welkom en van harte uitgenodigd.

Maar we willen geen saaie rijtjes-moestuin, wij houden van diversiteit (net als mensen toch?) en willen kijken wat het dichtst bij de natuur past, hoe we een gezonde bodem kunnen krijgen en houden, welke plantjes bij elkaar passen en welke niet, etc. We gaan geen kunstmest of gif spuiten. Eigenlijk is het dus een biologische manier van tuinieren, zodat onze kruiden en groenten optimaal kunnen bloeien en groeien.

Onze droom is een weelderige tuin, vol met heerlijke en gezonde groenten, fruit, kruiden en bloemen waar alle mensen uit de buurt van kunnen genieten. Het moet een lust voor het oog worden.


Maar we kunnen het absoluut niet alleen, we hebben jullie hulp hard nodig.

Dus als je graag met je handen in de aarde wroet, lekker buiten actief wilt zijn, graag samen wil werken, de natuur een warm hart toedraagt, tussen 0 en 100 jaar bent: kom gerust eens kijken om te zien of het bij je past. Ook kunnen we je dan meer vertellen wat we van plan zijn en hoe we het gaan aanpakken.
Kunnen we op je rekenen?

 

Tot gauw ziens,
Florence en Hedwig

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2017 park kinderkamp. All Rights Reserved.