SPEELBOS

In de wijk Over het Lange Water in de gemeente Arnhem, tussen het wijkcentrum De Oosthof en de Dr. Willem Dreesschool, ligt een stukje bos dat speciaal ingericht is voor kinderen; het Speelbos Park Kinderkamp.

Sinds 2014 is er begonnen met het realiseren van deze natuur speelplek. In samenwerking met de gemeente hebben een aantal buurtbewoners het initiatief genomen om een speelbos te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Het ontwerp is tot stand gekomen met kinderen uit de buurt en de gemeente en sinds 2016 is er ook daadwerkelijk begonnen met het uitvoeren van de ontwerpplannen.

Het is een plek waar kinderen uitgedaagd worden, natuur kunnen beleven en buiten kunnen zijn. Inmiddels zijn er een palenpad door de paddenpoel, een klimboom, wilgentunnels, zwerfkeien om op te klauteren en kruip-door-sluip-door paadjes.

In 2017 wordt verder gegaan met het belevingspad, waterpompen, het speelplein verder inrichten, toegangspoortjes, wilgenhuisjes, een houten fort en het onderhoud van de reeds bestaande elementen.

Wie nieuwsgierig is geworden of graag een keer wil kijken wat er allemaal te doen is, is van harte welkom, het speelbos is vrij toegankelijk.

Voor vragen of suggesties kun je contact opnemen met de werkgroep via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2017 park kinderkamp. All Rights Reserved.